Sestriere - lyžařské středisko (Itálie)
Sestriere - lyžařské středisko
|
Lyžařský rezort Sestriere |
Sestriere je společně s rezorty Sauze d’Oulx, Oulx, Sansicario, Cesana, Pragelato, Claviere a francouzským Montgenèvre jedním ze středisek, tvořících rozlehlý lyžařský areál Via Lattea, neboli "mléčná dráha". Sestriere, které bylo vybudováno ve 30. letech minulého století, je epicentrem a nejproslulejším rezortem tohoto areálu. Tamní svahy pravidelně hostí závody Světového poháru v alpském lyžování, roku 1997 se zde konalo Mistrovství světa a roku 2006 se právě zde odehrály souboje o medaile v mužských alpských disciplinách v rámci
turínské olympiády.
Sestriere - sjezdovky
|
Mapa lyžařského střediska Sestriere |
Celá Via Lattea, jíž je Sestriere součástí, disponuje 400 kilometry propojených sjezdových tratí, které se rozprostírají v nadmořské výšce od 1 350 do 2 823 metrů. Modrou obtížnost má 96 kilometrů sjezdovek, 220 kilometrů připadá na červené svahy a 84 kilometrů tratí se může pochlubit černou obtížností. Na vrcholky svahů v oblasti Via Lattea lyžaře transportuje celkem 75 lanovek a vleků (6 kabinek, 38 sedačkových lanovek, 31 pozemních vleků), schopných za hodinu přepravit přes 105 000 lidí. V samotném Sestriere se sjezdovky rozprostírají v nadmořské výšce od 2 035 do 2 823 metrů. Za svezení stojí zejména olympijské tratě. V Sestriere se můžete těšit na snowpark a lyžařské školy. V okolí se nachází zhruba 40 kilometrů běžkařských tratí.
Ceny skipasů a otevírací doba
Provozní doba vleků v rezortu Sestriere je od 8:30 do 16:30. Jednodenní permici pořídí dospělý lyžař v hlavní sezóně za 34 EUR, šestidenní skipas, který umožňuje využívat všech 400 kilometrů sjezdovek oblasti Via Lattea, stojí 231 EUR.
Služby, kontakt
Kromě obligátních restaurací, barů a obchodů můžete v Sestriere relaxovat v bazénu, nebo si zabruslit na kluzišti.
www.vialattea.it/en/show/269/Sestriere%20INTRODUCTION
Poloha
Poloha: severozápadní Itálie, region Piemonte Souřadnice: 44° 57' 24" SŠ, 6° 52' 49" VD |
|
Další lyžařská střediska (Itálie)